fbpx

Bo til leje i Vejgaard bydelen i Aalborg

Vejgaard-området

Blandt de store kridtbakker, som omgiver Aalborg Midtby, finder du bydelen Vejgaard, der med sit kuperede terræn byder på flere udkigsposter med fantastisk kig ind over Aalborg by og Limfjorden.

Blandt Vejgaards kvaliteter kan rekreative områder som Den Gamle Golfbane og Signalbakken nævnes, og derudover det velfungerende butiksliv på og omkring hovedgaden Hadsundvej.

Vejgaard fungerer som selvstændigt bysamfund og har samtidig nærhed til Aalborg centrum, hvorfor området er særligt attraktivt for personer, som gerne vil bo i en rolig bydel og stadig være tæt på den pulserende midtby.

Bydelens historie

Bydelen opstod egentligt som en arbejderby i kølvandet af industrialiseringen i midten af 1800-tallet og vækstede som resultat af placeringen af store virksomheder i området. Tilflytningen tog derfor for alvor fart omkring århundredeskiftet i forbindelse med etablering af cementfabrikken ”Rørdal” i 1889 og ”Danmark” på eternitgrunden i 1914. I dag tæller Vejgaard en befolkning på lidt mere end 14.000 indbyggere.

De to landeveje, Hadsundvej og Nørre Tranders Vej, er blandt byens ældste gader sammen med markvejene Øster Sundbyvej, Møllevej, Petersborgvej, Filstedvej og Odinsgade. Hadsundvej anses i dag som bydelens hovedgade og vigtigste indfaldsvej, som mod nord krydser motorvejsafkørslen til E45.

Skøjtehaven lejeboliger i Vejgaard

Skøjtehaven er 3 etageejendomme med lyse og rummelige lejligheder. Bygning 1 og 2 består af 2- og 3-værelses lejligheder på 66 til 97 kvadratmeter med egen altan eller terrasse mens bygning 3 udelukkende består af 2 rums boliger på 49 til 54 kvadratmeter.

Et godt sted at bo

Størsteparten af boligerne i Vejgaard er parcelhuse, men særligt de senere år har byen fået flere og flere lejeboliger som følge af en stigende interesse for området.

Vejgaard har nemlig ry for at være et godt sted at bo, og det skyldes blandt andet bydelens mange faciliteter såsom institutioner, indkøbssteder, diverse sports- og fritidsaktiviteter, servicefunktioner og gode offentlige transportmuligheder.

Vejgaard er desuden kendt for sit lokale handelsliv i bymidten, hvor der ligger flere butikker, som går generationer tilbage, og som refererer til en tid før store kædebutikker.