fbpx

Fordele ved lejebolig i Aalborg

Lejeboligen kan være et godt valg. I modsætning til ejerboliger giver lejeboligen øget fleksibilitet og frihed. Og det er bare nogle af fordelene. Vi giver dig her et overblik over de positive gevinster, der er forbundet med at bo til leje.

Fra drøm om at eje til drøm om leje

Rigtig mange danskere drømmer om at eje sin egen bolig. Det er bare ikke altid det kan betale sig eller i det hele taget lade sig gøre. Lejeboligen er derfor alternativet, og det er et fristende alternativ, som flere og flere danskere vælger i dag. Vi lister her en række fordele, som er forbundet med bosætningen i en lejebolig.

Ingen bindinger

Lejeboliger er fleksible, idet de er nemme at til- og fraflytte. Med en lejebolig er du ikke bundet, og du kan oftest fraflytte boligen med kun tre måneders opsigelse. Dette står i modsætning til en ejerbolig, hvor du ikke kan vide, hvornår din bolig bliver solgt og dermed kan risikere at være bundet af lange liggetider, før du kan komme videre med en ny bolig.

Ved du, at du skal flytte igen inden for en overskuelig fremtid, er lejebolig også et fordelagtigt valg. Det siges nemlig, at det ikke kan betale sig at investere i en ejerbolig, hvis udsigterne til at flytte igen er inden for 5-7 år. Køber du en bolig, skal du nemlig gerne have en årrække at sprede omkostningerne ud over, ellers bliver det urentabelt.

Ingen vedligehold

Bor du i lejebolig, har du ingen udgifter til udvendig vedligeholdelse – dem står udlejer nemlig for. Springer der et vandrør, punkterer en rude eller noget helt tredje er det altså udlejeres ansvar og dermed ikke dig, som står tilbage med regningen. Du har alene ansvar for det der er inde i din egen lejlighed. Det betyder, at du som beboer i en lejebolig ikke skal tænke på løbende udvendig vedligeholdelse af boligen og andre ejendomsomkostninger, som det vil være tilfældet med en ejerbolig.

Ingen omkostninger til lån eller økonomiske bekymringer

I en lejebolig er du fri for alt der hedder lån og omkostninger hertil. Du slipper for at betale boligskat, hvilket gør dine skatteforhold langt enklere end for boligejere. Derudover behøver du som lejer ikke bekymre dig om risikoen for, at din bolig mister værdi som følge af boligmarkedets udvikling.

Mulighed for boligstøtte

Bor du til leje, har du muligheden for økonomisk tilskud fra staten. Som lejer kan du nemlig få udbetalt boligstøtte, hvis du matcher kravene hertil.